PaleopagaridESILEHT  KONTAKT




PAGARITOOTED   JAHUTOOTED   TAINAD

TERAVILJA- JA GLUTEENIVABA PASTATAINAS

Pastatainas tarnitakse 250g vaakumpakendis ja sellest jätkub üldjuhul:
  • Tagliatelle/Spagetid/Makaronid 4 inimesele.
  • Ravioli/Pelmeenid ca 30 tk.
  • 1 keskmine lasagne, kolm kihti plaate
Pastat tuleb keeta soolaga maitsestatud, aktiivselt keevas vees ca 70-90 sekundit.
Soolasuse tasemeks soovitavad pastaspetsialistid "vahemere soolasust".
Keeduvett peaks olema piisavalt (meie taina korraga kasutamisel ca 3-5 liitrit).
Keeduvette oleks soovitav lisada ka 1 supilusikatäis oliiviõli.

Paleopagarid soovitavad tainast rullida käsitsi (mitte pasta masinaga).
Kui te tainast parasjagu ei töötle, katke see kuivamise vältimiseks alati toidukilega.

Koostisosad:
mandlijahu, muna, tapioki, vesi, india teeleht, sool, safran.

Säilitada külmikus ja tarvitada 1 nädala jooksul. Võib sügavkülmutada.
Pastatainas (250g)   16.00  €   Lisa korvi



TAGLIATELLE VALMISTUS

Jaga tainas neljaks osaks ning rulli need eraldi kahe küpsetuspaberi vahel ca 1,5mm paksuseks.
Lõika terava noaga ca 5-7mm laiused ribad.
Keeda soolases vees ca 70-90 sekundit. Kurna ja loputa kuuma veega. Serveeri kohe.

Värskelt keedetud Tagliatelled sobivad ka pannil kuumutamiseks (carbonara vms. küpsetusviis).




LASAGNE VALMISTUS

Jaga tainas neljaks osaks ning rulli need eraldi kahe küpsetuspaberi vahel ca 1,5mm paksuseks.
Lõika terava noaga ca 7x14cm suurused ristkülikud.
Lasagne plaate ei ole vaja eelküpsetada ning need valmivad koos muu lasagnega.
Eeldades, et lasagne komponendid (bolognese ja bechamell) on ahju minnes soojad/küpsed,
siis valmib kõik 160C ahjus ca 20 minutiga.

Ahjust võetud lasagnel tuleks enne lahti lõikamist lasta natuke jahtuda/taheneda.




PELMEENIDE/RAVIOLIDE VALMISTUS

Jaga tainas neljaks osaks ning rulli need eraldi kahe küpsetuspaberi vahel ca 1,5mm paksuseks.
Lõika terava noaga ca 12cm laiused ribad.
Aseta rea keskteljele umbes 5-6 cm vahedega soovitud täidis ning tõsta lõpuks tainariba üks külg teisele peale.
Vajuta ettevaatlikult (vältimaks taina rebenemist) täidiste vahelt õhk välja ning kasuta väiksemat klaasi,
piparkoogivormi või pastanuga, et lõigata välja sobilikud kujundid.
Suru iga pelmeeni ääred veel eraldi kinni, et täidis keetes välja ei tuleks.
Keeda soolases vees ca 3 minutit (olenevalt täidisest), kuni pelmeenid kerkivad pinnale..

Klassikaline pelmeenitäidis
300g seguhakkliha (50% veis, 50% siga)
30g peeneks hakitud sibulat
0,5 dl vett
0,5 tl soola
musta pipart

Sega hakkliha, sibul, vesi, sool ja pipar ning jäta hetkeks maitsestuma.
Iga pelmeeni kohta arvesta umbes 1 teelusikatäie täidisega.

Siit saab vaadata Paleopagarite pelmeenitegu



Videoviited Raviolide valmistamiseks